Consider acest subiect ca fiind unul dintre cele mai importante care există în acest  moment pentru sănătatea și viața unui om. Un subiect care a fost și este tratat în continuare extrem de superficial, în ciuda eforturilor făcute de anumiți oameni în această direcție. Pe acesta necesitate stringentă a oricărei ființe terestre, hrana zilnică, s-a creat o întreagă strategie. O strategie, diabolică aș spune, în care, prioritatea nu o constituie ființa umană și sănătatea ei (chiar dacă mulți se străduiesc din greu, zi de zi, să ne convingă de asta), ci profitul marilor producători de alimente precum și al celor din „Marile Organizații” care, zic ei, se ocupă cu sănătatea pe Terra.

Și animalele suferă de pe urma acestei „strategii” alimentare, dar nu am să mă ocup acum de hrana lor ci, de hrana… omului.

Trupul fiecăruia dintre noi este, sau ar trebui să fie, „templul” corpului nostru. Ar trebui, numai că în marea majoritate a cazurilor, oamenii nici măcar nu se gândesc la acest aspect.

Prieteni, cum v-ați simți dacă, spre exemplu, ați pleca într-o lungă misiune pe un submarin și  ați constata că vasul respectiv este pe zi ce trece tot mai murdar, mai rău mirositor, hrana de la bucătărie cam alterată, apa râncedă și plină de impurități? Cred că nu ați fi prea fericiți. Dar nici nu ați avea ce face. De pe un submarin nu se pleacă așa de ușor. Mai ales că ați ales să plecați în această lungă călătorie pentru a căpăta mai multă experiență, pentru a vă face misiunea și uite așa să înaintați în grad pe linie militară, socială etc…

Cu siguranță că, într-un caz ca acesta, ați aștepta  cu mare nerăbdare ridicarea navei la suprafață pentru a ieși pe punte și a trage cu nesaț aer proaspăt în plămânii voștri tot mai îmbibați cu mirosuri grele, înăbușitoare. Mai mult ca sigur v-ați ruga zilnic lui Dumnezeu ca timpul să treacă mai repede și clipa reîntoarcerii acasă să vină ca o izbăvire.

Tot cam așa se simte și duhul unui om care nu-și îngrijește trupul, nu se hrănește corect, nu respiră corect, nu are un somn normal, odihnitor. El așteaptă cu nerăbdare să vină noaptea ca să evadeze, chiar și pentru un scurt timp, împreună cu corpul său, în anumite niveluri ale Cerului, corespunzătoare gradului său de elevare, pentru a se hrăni, pentru a culege energii vitale și necesare vieții corpului dar și trupului său.

El a venit la trup pentru a îndeplini o anumită misiune, pentru a căpăta mai multă experiență terestră, pentru a evolua din punct de vedere spiritual. Pentru asta are însă nevoie stringentă să se poată manifesta prin ființa în al cărei trup este, să poată emite Iubire, folosindu-și în acest scop „interfețele” sale: corpurile energetice subtile.

Dar, așa cum am spus, exercițiul manifestării lui Dumnezeu începe întotdeauna de la trup și prin urmare problema principală care trebuie rezolvată se găsește la acest nivel. El, trupul, este cea mai opacă parte a noastră. Pentru ca lumina duhului să poată răzbate în exterior prin intermediul corpurilor energetice subtile, trupul trebuie să fie curat și astfel să-și piardă opacitatea amintită, să se poată și el încărca cu energia Iubirii a cărei Lumină să o radieze apoi în exterior. Omul este, din acest punct de vedere, asemănător unui corp de iluminat.

Lumina filamentului becului (Lumina duhului), nu va putea răzbate în exterior dacă becul (sufletul omului alcătuit din totalitatea corpurilor energetice subtile care aparțin, de fapt chiar…duhului ) și globul de sticlă (trupul omului) care îl înconjoară sunt pline de funingine, sunt murdare.

Când cureți un astfel de corp subtil, începi cu globul (trupul), apoi ștergi și becul (sufletul omului).

La filament (natura divină umană și duhul său), sursa luminii, nu poți ajunge și nici nu este necesar, întrucât el nu este niciodată murdar.

Cu siguranță că unii dintre voi, care ați avut răbdare să citiți până aici, veți întreba:

Bine, dar cum facem să ne curățăm trupul, cum facem ca el să devină cu adevărat un „templu”, o casă plăcută și optimă pentru manifestarea corpurilor noastre subtile și a duhului nostru?

Sunt două aspecte aici: trupul se curăță atât în exterior cât și în interior.

În exterior o primă curățare o facem pur și simplu prin băi periodice, nu numai cu apă dar și cu soare, cu lumină. Asta înseamnă că măcar 10-15 minute zilnic ar trebui să ne expunem trupul luminii soarelui, luminii zilei. Pur și simplu ne dezbrăcăm și în intimitatea camerei noastre rămânem goi o perioada de minim 10 minute. Curățarea interioară a trupului la modul grosier se face prin așa-zisele clisme, dar adevărata curățare se face totuși printr-o alimentație corectă. Este cea mai bună detoxifiere a organismului.

Ce este o alimentație corectă?

Este acea alimentație 100% naturală, vegetală-naturală, la care se poate adăuga peștele, servită la ore fixe, o dată, de două sau de trei ori pe zi, în funcție de necesități.

Păi, unde sunt celelalte alimente din carne sau produse de animale?

Ei bine, dragii mei, celelalte alimente nu intră la capitolul alimentație sau hrană „corectă”. Și nu intră întrucât așa a spus Dumnezeu, nu eu:

„Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră”. (Facerea 1:29)

Este drept că la un moment dat, după Potop el se adresează oamenilor lui Noe și le spune

„Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde”. (Facerea 9:3)

Primul îndemn se adresează omului înainte de căderea sa în „păcat”, omului al cărui trup era încă, din punct de vedere al consistenței sale, destul de aproape de corpul vital-eteric al duhului său. Cel de-al doilea îndemn este destinat omului primitiv, aflat la începutul fazei de evoluție mentală, când nevoile lui fizice erau mai apropiate de cele ale animalelor carnivore.

Iată ce spune marele inițiat Omraam Aivanhov despre alimentația carnivoră:

„În Evanghelii se zice: „Sunteți templul lui Dumnezeu cel viu”. Dacă acesta e crezul nostru, de ce să pătăm acest templu cu impurități? Dacă oamenii ar înțelege, în primul rând, cum au fost creați, în atelierele lui Dumnezeu, ar fi mai atenți cu materialul pe care îl folosesc pentru a construi acest templu în care El poate veni și locui. Faptul că omul mănâncă carne îl aseamănă mai mult cu un cimitir plin de cadavre în putrefacție decât cu un templu.”

S-au scris mii de pagini referitoare la alimentație în general și la cea a omului în special. Nutriționiștii se întrec în a da oamenilor tot felul de sfaturi care să-i ajute să ducă o viață sănătoasă din punct de vedere alimentar.

Este adevărat, alimentația pe lângă odihna corectă, respirația corectă, atitudinea corectă față de tine însuți și apoi față de Creație, în general, contribuie – de cele mai multe ori decisiv – în direcția trăirii unei vieți sănătoase și decente din toate punctele de vedere. Din păcate însă, ca și în alte domenii de altfel, partea spirituală a alimentației este în continuare într-un con de umbră, practic, pentru cei care (marea lor majoritate) se ocupă de fenomenul alimentar, este ca și inexistentă.

Și totuși…

Tocmai partea spirituală a alimentației este cea care determină, de fapt, corect și complet, hrana optimă pentru fiecare om în parte. Iată câteva recomandări pe care vă rog să-mi îngăduiți să vi le fac legate, bineînțeles, de acest subiect.

De ce alimentația carnivoră nu servește evoluției umane?

Din punct de vedere anatomic, dacă vom studia aparatul digestiv uman, cu siguranță vom constata că el seamănă mai degrabă cu cel al erbivorelor decât cu al carnivorelor. Să fie o simplă întâmplare?

Nu cred. Nimic nu este întâmplător în Creație.

Iisus, apostolii Săi, apoi ucenicii ucenicilor Săi și ulterior, ai apostolilor Săi, toți Inițiații Școlilor de inițiere benefică și constructivă  au fost și sunt vegetarieni (sau lacto-vegetarieni, în funcție de nivelul spiritual la care au ajuns), singura carne pe care au folosit-o sau o folosesc (dacă o folosesc) este… peștele.  Acesta este folosit urmând pilda lui Iisus și cele două minuni înfăptuite de către El prin înmulțirea peștilor. Este singurul animal la care evoluția a stagnat. Mâncându-l, practic îl ajuți să evolueze.

Cum asta?

Lucrurile se întâmplă la fel ca și cu un măr, spre exemplu. Dacă vei lua în mână un măr și-i vei spune simplu: „te mănânc”, vei constata cum aura lui (dacă poți vedea asta) creste. Deci… mărul se bucură.

De ce?

Pentru că și-a terminat misiunea. Misiunea lui este să fie drept hrană. Același lucru se întâmplă și în cazul peștelui.

Atenție însă: din rândul acestora nu fac parte și mamiferele marine sau oceanice, care nu se recomandă a fi folosite drept hrană: balena, rechinul, delfinul, caracatița, sepia, cașalotul etc.

Oamenii aflați la începutul fazei de evoluție mentală (oamenii mai primitivi, mai needucați, etc) pot mânca și carne conform celor comunicate de Dumnezeu (Facerea 9:3,4,5) supraviețuitorilor potopului lui Noe. Însă pentru oamenii aflați in faza superioară de dezvoltare mentală și mai ales pentru „oamenii solari”, adică pentru cei care se străduiesc și chiar reușesc să-și manifeste corpul subtil solar, alimentația carnivoră este contraindicată întrucât aceasta produce energii incompatibile cu cele manifestate de cei amintiți.

Animalele își manifestă corpul mental deci vom găsi în jurul trupului lor câmpul bioenergetic mental. (excepție face peștele la care manifestarea exterioară a corpului mental este incipientă și prin urmare nu vom găsi câmpul bioenergetic al corpului său mental. Iată dovada stagnării evoluției lor. Din această perspectivă, peștele este ca și o… plantă).

Acest lucru le face să aibă anumite trăiri în timpul vieții, dar și în momentul morții, trăiri care produc în matricile și structurile lor energii și informații malefice, câteodată cu vibrații extrem de coborâte. Acestea nu pot fi eliminate nici prin fierbere, nici prin foc și așa cum am spus, sunt incompatibile pentru oamenii evoluați spiritual.

Neconsumând carne nu veți mai hrăni elemente ale sistemului animal care se găsesc in voi și astfel, natura voastră inferioară își va mări rezistența la agresiunile de tip demonic și se va pune încet, încet în slujba naturii superioare, sub a cărei influenta va intra.

Tot secretul constă în nivelul vibrațional al alimentelor pe care le consumați, iar cele cu vibrațiile cele mai scăzute sunt, în mod clar, produsele de tip animal. În momentul în care nu veți mai fi dependenți de alimentația carnivoră veți înțelege perfect că ea este, din punct de vedere spiritual și nu numai, distructivă pentru un om mai evoluat (omul solar, spre exemplu).

În această lume sunt milioane de oameni care trăiesc consumând numai hrană vegetală și sunt mult mai sănătoși în raport cu cei care consumă carne.

Trupul omului a fost creat să fie perfect și este așa dacă îl folosim urmând Legile lui Dumnezeu. Toate vitaminele, toate energiile necesare întreținerii sale sunt în hrana de tip vegetal, sunt chiar în el însuși.

Dacă medicii au îndoieli la ceea ce am spus până acum legat de alimentație, le stau la dispoziție. Mă ofer voluntar pentru toate analizele care doresc să le facă trupului meu (sunt vegetarian în proporție de 80%, asta însemnând că din când în când mai mănânc și produse lactate) și vor vedea că acesta este adevărul. Un adevăr care nu convine multora, dar… este problema lor.

Să mergem însă acum mai departe cu subiectul nostru…

Respirația este o altă sursă de energii pentru trupul uman și nu numai. Din păcate, putini oameni știu să folosească respirația pentru asta, putini știu să respire practic în mod corect. Dar acesta este un alt subiect pe care nu îl voi dezvolta aici.

Să nu credeți însă că o hrană de tip material și o respirație corectă rezolvă problema în totalitate sau mai mult, să nu vă imaginați că numai asta vă asigură ridicarea gradului de elevarea spirituală. Nu, este nevoie, în mod esențial, de practicarea rugăciunii, cugetării hristice și, nu în ultimul rând, manifestarea lui Dumnezeu prin facerea de fapte bune cu ajutorul neprecupețit al trupului. În acest fel, energii superioare acelora ce se găsesc în hrana de tip material sau acelora obținute în timpul respirației, vă vor putea pătrunde corpul fizic mai ușor, vor fi recepționate în cantitate mai mare de centrul energetic subtil al trupului și apoi de matricile și structurile sale. Cu cât acest tip de energie va fi asimilată în cantități tot mai mari, cu atât nevoia de hrană de tip material se va reduce.

Când trupul nostru (templul) este curat, corpurile noastre subtile și duhul nostru își pot exprima Iubirea în plan exterior. Dobândim astfel o stare de bine aproape permanentă, o stare de sănătate bună și foarte bună, cunoaștem mult mai profund bucuria de a trăi fiecare clipă  la maxim, căpătăm tot mai mult, la acest nivel, „asemănarea” cu Dumnezeu.

Ioan

Doriți să pătrundeți în tainele Inițierii „Focul Sacru”?

Este necesar să faceți un prim pas. Participați la cursul online de dezvoltare spirituală: OMUL ENERGETIC. Este un curs introductiv dar consistent in informatii.

Detalii aici:  https://foculsacru.ro/cursuri-de-dezvoltare-spirituala/