Dacă îți este mai ușor să spui…„te iert” decât… „nu te voi ierta niciodată” atunci, cu siguranță… ești Viu.

Despre iertare s-a discutat intens în trecut, se discută și astăzi și se va mai discuta probabil multă vreme de acum încolo, până la întronarea plenară a iubirii pe această Planetă a suferinței.

De la bun început, aș vrea să subliniez un lucru deosebit de important și anume că nu putem separa iertarea de iubire și asta pentru că nu există iertare fără iubire și nici iubire fără iertare.

O ființă nu poate avea capacitatea de a iubi dacă nu are capacitatea de a ierta și invers.

„Să ierți nu înseamnă sa fii de acord cu ce s-a întâmplat sau să aprobi acel lucru. A ierta nu înseamnă să încetezi să acorzi importanță celor întâmplate, nici să dai dreptate celui care te-a rănit. A ierta înseamnă pur și simplu să lași deoparte acele gânduri negative care iți produc durere și supărare. Iertarea se bazează pe acceptarea a ceea ce s-a întâmplat.”

Gandhi afirma: „Iertarea este calitatea celor curajoși. Doar cel care este suficient de puternic pentru a ierta o ofensă știe să iubească”.

Iertare este rodul manifestării mai multor Calități Dumnezeiești precum milostenia, dărnicia, generozitatea, înțelepciunea, jertfa. Ea este cea care împlinește iubirea.

Așa cum Iubirea Divină este singura legătură indestructibilă dintre două ființeIertarea este singura posibilitate prin care o ființă se poate dezlega de ceva sau de cineva care i-a pricinuit rău.

Iertarea este soluția izbăvitoare în orice situație.

Iubirea este singura cale prin care o ființă se poate mântui.

Da, dar fără Iertare, Iubirea nu poate fi  manifestată de nicio existență.

Și așa cum iubirea față de ceva sau cineva trebuie manifestată necondiționat și iertarea, în mod normal, trebuie să se manifeste în aceleași condiții.

Dumnezeuprecum și toți slujitorii Lui devotați din Cer și de pe Pământ, iartă instantaneu și necondiționat celor care au greșit cu gândul, cu vorba sau cu fapta.

Omul care a greșit va putea însă să se bucure de efectele benefice ale Iertării Sale numai atunci când se va căi sincer pentru greșeala sa, numai atunci când se va ierta pe el însuși, numai atunci când va ierta pe toți cei care i-au greșit, numai atunci când va cere iertare celor față de care a greșit și va face cele necesare primiri acestei iertări.

Dacă realizează toate acestea cu sufletul curat și cu un regret nedisimulat, chiar dacă nu va primi iertarea celor față de care a greșit, grația divină se va manifesta față de acel om, care va beneficia de efectele Iertării Divinității.

Acele persoane însă, care nu l-au iertat, vor cădea în greșeala neiertării și vor da socoteală la un moment dat în fața lui Dumnezeu.

*

Închei micul meu articol  cu patru rugăciuni scurte, privitoare la iertare, pe care le consider fundamentale. Rugăciuni  de a căror putere și eficiență m-am convins personal.

Iată-le:

În fața Ta Doamne Dumnezeule mă înfățișez acum și cu toată ființa mea mă iert pe mine însumi pentru tot ce am greșit vreodată, cu gândul, cu vorba, sau cu fapta, cu voie sau fără de voie.

În fața Ta Doamne Dumnezeule mă înfățișez acum și cu toată ființa mea iert toate existențele care mi-au greșit vreodată, cu gândul, cu vorba, sau cu fapta, cu voie sau fără de voie.

În fața Ta Doamne Dumnezeule mă înfățișez acum și cu toată ființa mea cer iertare tuturor existențelor față de care am greșit vreodată, cu gândul, cu vorba, sau cu fapta, cu voie sau fără de voie.

Te rog pe Tine Doamne Dumnezeule, ajută-ne să facem cele necesare, pentru ca într-o bună zi, împreună, să ne bucurăm de binefacerile Iertării Tale.

Folosiți-le zilnic, cu credință,  și veți vedea, cu siguranță, efectele.

Ioan

Doriți să pătrundeți în tainele Inițierii „Focul Sacru”?

Este necesar să faceți un prim pas. Participați la cursul online de dezvoltare spirituală: OMUL ENERGETIC. Este un curs introductiv, dar consistent. Detalii aici:  https://foculsacru.ro/cursuri-de-dezvoltare-spirituala/