Pentru voi OAMENI!

În data de 25 Decembrie întreaga creștinătate ar trebui să sărbătorească, în mod prioritar, Nașterea lui Iisus, Fiul Omului și doar în plan secundar Crăciunul.

Oameni buni! Această zi ne-a fost destinată (nouă creștinilor) pentru a ne manifesta iubirea, iertarea, pentru tot și pentru toate. Aceste două valori universale sunt fundamentale, sunt esența creștinismului propovăduit de Iisus, Fiul OmuluiCrăciunul este așadar o sărbătoare spirituală în care ar trebui să ne hrănim sufletele și mai puțin trupurile.

Marele Sărbătorit în 25 Decembrie este bine să fie Iisus, Fiul Omului și nu Moș Crăciun. Acesta este însă un subiect asupra căruia nu voi insista dar vă invit să cugetați asupra lui.

Așadar, în această perioadă întreaga creștinătate se pregătește pentru a sărbătorii în data de 25 decembrie Nașterea lui Iisus, Fiul Omului, Marele Învățător al Iubirii, Cel care, prin tot ceea ce a gândit, a vorbit și a făcut în scurta Sa viață terestră, a influențat în mod ireversibil evoluția materială și spirituală a umanității, a întregii planete.

Însă, chiar dacă ne vom atrage critici acerbe, chiar dacă unii ne vor considera eretici, noi vă vom spune adevărul în legătură cu acest eveniment spiritual deosebit al creștinătății. 

Da, în data de 25 decembrie s-a decis cândva sărbătorirea Nașterii. Însă, Iisus , Fiul Omului, S-a născut în data de 20 martie, în anul 4 î.d.H.

Acest aspect este unul care poate fi argumentat și chiar demonstrat, dar nu ne vom opri asupra lui. Pe această temă discutăm doar în cadrul Școlii „Focul Sacru”. Este, oricum, suficientă afirmația publică de mai sus. 

Oameni buni! Dovezi ale existenței Sale în această lume materială sunt nenumărate și cu certitudine vor mai apărea de-a lungul timpului. Adevărul despre El și despre Învățătura Sa nu va putea fi oprit, oricât de mult se străduiesc și se vor strădui unii în direcția negării existenței Sale și implicit a Învățăturii pe care ne-a lăsat-o, Învățătura Iubirii.

Noi românii, în esență, suntem creștini într-o proporție de peste 90%. Aceasta este o evidență cât se poate de clară și ea nu poate fi contestată de nimeni cu argumente solide, pertinente.

Faptul că noi, nu reușim întotdeauna să ne comportăm ca niște creștini este altceva, dar creștinismul îl purtăm cu certitudine în sufletul nostru. De cel puțin 1800 de ani, ca popor, suntem majoritari creștini și asta iarăși nu ne-o poate lua nimeni, nu poate nimeni combate această evidență cu argumente credibile.

Creștinismul românesc este însă, de multă vreme, în fața unui adevărat „pluton de execuție”. Adică, de peste 160 de ani, se încearcă diluarea și chiar eradicarea lui, iar acesta este, iarăși, un adevăr incontestabil. Este drept, el, ca și lumina, nu este destinat „morților”, „orbilor”, ci doar acelora care sunt „vii” și au „ochi” de văzut,  „urechi” de auzit.

Le transmit pe această cale tuturor celor care au pus gând rău valorilor noastre naționale, creștinismului românesc, faptul că nicio forță din această lume nu va putea îngenunchea vreodată, din perspectiva spirituală, acest neam, pentru că rădăcinile sale spirituale, istorice, sunt mult mai adânci decât pot ei bănui. Dumnezeu iubește națiunea noastră, are un plan cu ea, și nu o va lăsa la discreția celor care o vor pierită.

Gândul meu se îndreaptă acum spre frații mei, surorile mele, din țară și din străinătate, cei care în acest an nu au putut ajunge acasă, cărora le doresc din toată inima: să aveți multă liniște și dragoste în suflete, multă pace, multă Iubire.

Oameni buni! Doar așa veți reuși să-L lăsați pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să renască în voi, doar așa veți putea simți binecuvântarea Nașterii lui Iisus, Fiul Omului.

Și nu uitați:

Nu aveți nimic mai de preț în această lume decât sufletul și duhul vostru.

Ocrotiți-vă duhul și sufletul, ocrotiți duhul și sufletul aproapelui vostru, sufletul și duhul celor din familia voastră, sufletul și duhul, țării și al națiunii voastre. Și asta pentru că prin suflet și prin duh, Unicul Creator al tuturor celor văzute și nevăzute, Dumnezeul Cel Prea Înalt, se exprimă plenar, la cel mai înalt nivel, în întreaga sa Creație, în care omul ocupă un loc fundamental.

Oameni buni! Să ne întoarcem, așadar, cu Iubire, către duhul și sufletul nostru să hrănim duhurile și sufletele semenilor noștri, precum și elementele Creație, să sărbătorim cu bucurie pe Cel care ne-a învățat Iubirea, așa cum nimeni nu a mai reușit să o facă vreodată. Numele lui este Iisus Hristos, Iisus, Fiul Omului, Hristos, Fiul lui Dumnezeu!

Suntem creștini și punct!

Să ne bucurăm împreună de Nașterea Domnului Iisus Hristos, Om și Dumnezeu.

Să ne bucurăm că El este cu noi, în toate zilele, așa după cum ne-a spus cândva, chiar dacă noi, în general, nu știm și nu vedem asta. Să-L lăsăm, în această zi, să renască în noi. Să Iubim și să Iertăm! Să fim Oameni. Să lăsăm Iubirea din noi să se manifeste și să fim, chiar și pentru câteva clipe, câteva ore, desăvârșiți precum Dumnezeul nostru Cel Ceresc desăvârșit este. 

Iertați și Iubiți!

Aceasta este SOLUȚIA. Aceasta este unica modalitate prin care putem evolua atât din perspectiva materială cât și din cea spirituală. 

Luați aminte oameni buni! 

Iertarea nu înseamnă să uitați și să acceptați răul ci are conotația dezlegării de el, înfruntării lui cu demnitate, pentru a putea fi apoi, fericiți, așa după cum ne-a transmis cândva Iisus, Fiul Omului, în Predica Sa de pe munte.

Ioan

Fundația „Focul Sacru” organizează periodic cursuri de dezvoltare (inițiere) spirituală sub genericul „Cunoaște-te pe tine însuți și-l vei cunoaște pe Dumnezeu”.

Despre aceste cursuri puteți afla primele detalii vizionând acest videoclip https://youtu.be/xA6ytZ3WTmc, sau vizitând website-ul nostru https://foculsacru.ro/

Din punct de vedere al locului de desfășurare al lor, puteți participa la aceste cursuri, astfel:

online ( pentru asta este necesar să vă înscrieți în acest grup WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/HugggYLROOfAeQBLErkauR );

în județul de care aparțineți ( pentru asta este necesar să vă înscrieți în acest grup WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/L94mbpvCwik9ApSjApkoLU );

la Complexul turistic Dar ( https://cazarecostesti.ro/ ), situat în Costești-Hunedoara, cetățile dacice (pentru asta este necesar să vă înscrieți în acest grup WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/JNxbzcTy83v9WGr9iOL7vh ).

*

Fundația „Focul Sacru” vă invită, de asemenea, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, să participați la Grupul de rugăciune inițiatică / vindecare „Focul Sacru”,  pe platforma online ZOOM.

Dacă vreți să participați, intrați în acest Grup: https://chat.whatsapp.com/JeUgqyIKlV6IAVJxNG8OUH 

Fundația „Focul Sacru”