Să ne hrănim corect!

 

Consider acest subiect ca fiind unul dintre cele mai importante care există în acest  moment pentru sănătatea şi viaţa unui om.

Un subiect care a fost și este tratat în continuare extrem de superficial, în ciuda eforturilor făcute de anumiți oameni în această direcție.

Pe acestă necesitate stringentă a oricărei ființe terestre, hrana zilnică, s-a creat o întreagă strategie.

O strategie, diabolică aș spune, în care, prioritatea nu o constituie ființa umană și sănătatea ei (chiar dacă mulți se străduiesc din greu, zi de zi, să ne convingă de asta), ci profitul marilor producători de alimente precum și al celor din „Marile Organizații” care, zic ei, se ocupă cu sănătatea pe Terra.

Și animalele suferă de pe urma acestei „strategii” alimentare, dar nu am să mă ocup acum de hrana lor ci, de hrana... omului.

Trupul fiecăruia dintre noi este, sau ar trebui să fie, „templul” sufletului nostru.

Ar trebui, numai că în marea majoritate a cazurilor, oamenii nici măcar nu se gândesc la acest aspect.

*

Prieteni, cum v-aţi simţi dacă, spre exemplu, aţi pleca într-o lungă misiune pe un submarin şi  aţi constata că vasul respectiv este pe zi ce trece tot mai murdar, mai rău mirositor, hrana de la bucătărie cam alterată, apa râncedă şi plină de impurităţi?

Cred că nu aţi fi prea fericiţi. Dar nici nu aţi avea ce face. De pe un submarin nu se pleacă aşa de uşor. Mai ales că aţi ales să plecaţi în această lungă călătorie pentru a căpăta mai multă experienţă, pentru a vă face misiunea şi uite aşa să înaintaţi în grad pe linie militară, socială etc...

Cu siguranţă că, într-un caz ca acesta, aţi aştepta  cu mare nerăbdare ridicarea navei la suprafaţă pentru a ieşi pe punte şi a trage cu nesaţ aer proaspăt în plămânii voştri tot mai îmbibaţi cu mirosuri grele, înăbuşitoare.

Mai mult ca sigur v-aţi ruga zilnic lui Dumnezeu ca timpul să treacă mai repede şi clipa reîntoarcerii acasă să vină ca o izbăvire.

*

Tot cam aşa se simte şi duhul unui om care nu-şi îngrijeşte trupul, nu se hrăneşte corect, nu respiră corect, nu are un somn normal, odihnitor.

El aşteaptă cu nerăbdare să vină noaptea ca să evadeze, chiar şi pentru un scurt timp, împreună cu sufletul său, în anumite niveluri ale Cerului, corespunzătoare gradului său de elevare, pentru a se hrăni, pentru a culege energii vitale şi necesare vieţii sufletului dar şi trupului său.

El a venit la trup pentru a îndeplini o anumită misiune, pentru a căpăta mai multă experienţă terestră, pentru a evolua din punct de vedere spiritual.

Pentru asta are însă nevoie stringentă să se poată manifesta prin fiinţa în al cărei trup este, să poată emite Iubire, folosindu-şi în acest scop „interfaţa” sa: sufletul.

Dar, așa cum am spus, exerciţiul manifestării lui Dumnezeu începe întotdeauna de la trup și prin urmare problema principală care trebuie rezolvată se găsește la acest nivel.

Trupul este cea mai opacă parte a noastră. Pentru ca lumina duhului să poată răzbate în exterior prin intermediul sufletului, trupul trebuie să fie curat şi astfel să-şi piardă opacitatea amintită, să se poată şi el încărca cu energia Iubirii a cărei Lumină să o radieze apoi în exterior.

Omul este, din acest punct de vedere, asemănător unui corp de iluminat.

Lumina filamentului becului (duhul), nu va putea răzbate în exterior dacă becul (sufletul) şi globul de sticlă (trupul) care îl înconjoară sunt pline de funingine, sunt murdare.

Când cureţi un astfel de corp, începi cu globul (trupul), apoi ştergi şi becul (sufletul).

La filament (natura divină, duhul), sursa luminii, nu poţi ajunge şi nici nu este necesar, întrucât el nu este niciodată murdar.

Cu siguranță că unii dintre voi, care ați avut răbdare să citiți până aici, veți întreba:

Bine, dar cum facem să ne curăţăm trupul, cum facem ca el să devină cu adevărat un „templu”, o casă plăcută şi optimă pentru manifestarea sufletului şi duhului nostru?

Sunt două aspecte aici: trupul se curăţă atât în exterior cât şi în interior.
În exterior o primă curăţare o facem pur şi simplu prin băi periodice, nu numai cu apă dar şi cu soare, cu lumină.

Asta înseamnă că măcar 10-15 minute zilnic ar trebui să ne expunem trupul luminii soarelui, luminii zilei. Pur şi simplu ne dezbrăcăm şi în intimitatea camerei noastre rămânem goi o perioada de minim 10 minute.

Curăţarea interioară a trupului la modul grosier se face prin aşa-zisele clisme, dar adevărata curăţare se face totuşi printr-o alimentaţie corectă. Este cea mai bună detoxifiere a organismului.

Ce este o alimentaţie corectă?

Este acea alimentaţie 100% naturală, vegetală-naturală, la care se poate adăuga peştele, servită la ore fixe, o dată, de două sau de trei ori pe zi, în funcţie de necesităţi.

Păi, unde sunt celelalte alimente din carne sau produse de animale?

Ei bine, dragii mei, celelalte alimente nu intră la capitolul alimentaţie sau hrană „corectă”. Şi nu intră întrucât aşa a spus Dumnezeu, nu eu:

„Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră”. (Facerea 1:29)

Este drept că la un moment dat, după Potop el se adresează oamenilor lui Noe şi le spune

„Tot ce se mişcă şi ce trăieşte să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca şi iarba verde”. (Facerea 9:3)

Primul îndemn se adresează omului înainte de căderea sa în „păcat”, omului al cărui trup era încă, din punct de vedere al consistenţei sale, destul de aproape de corpul vital-eteric al duhului său.

Cel de-al doilea îndemn este destinat omului primitiv, aflat la începutul fazei de evoluţie mentală, când nevoile lui fizice erau mai apropiate de cele ale animalelor carnivore.

Iată ce spune marele iniţiat Omraam Aivanhov despre alimentaţia carnivoră:

„În Evanghelii se zice: „Sunteţi templul lui Dumnezeu cel viu”. Dacă acesta e crezul nostru, de ce să pătăm acest templu cu impurităţi? Dacă oamenii ar înţelege, în primul rând, cum au fost creaţi, în atelierele lui Dumnezeu, ar fi mai atenţi cu materialul pe care îl folosesc pentru a construi acest templu în care El poate veni şi locui. Faptul că omul mănâncă carne îl aseamănă mai mult cu un cimitir plin de cadavre în putrefacţie decât cu un templu.”

S-au scris mii de pagini referitoare la alimentaţie în general şi la cea a omului în special. Nutriţioniştii se întrec în a da oamenilor tot felul de sfaturi care să-i ajute să ducă o viaţă sănătoasă din punct de vedere alimentar.

Este adevărat, alimentaţia pe lângă odihna corectă, respiraţia corectă, atitudinea corectă faţă de tine însuţi şi apoi faţă de Creaţie, în general, contribuie - de cele mai multe ori decisiv - în direcţia trăirii unei vieţi sănătoase și decente din toate punctele de vedere.

Din păcate însă, ca şi în alte domenii de altfel, partea spirituală a alimentaţiei este în continuare într-un con de umbră, practic, pentru cei care (marea lor majoritate) se ocupă de fenomenul alimentar, este ca şi inexistentă.

Şi totuşi…

Tocmai partea spirituală a alimentaţiei este cea care determină, de fapt, corect şi complet, hrana optimă pentru fiecare om în parte.

Iată câteva recomandări pe care vă rog să-mi îngăduiţi să vi le fac legate, bineînţeles, de acest subiect.

De ce alimentaţia carnivoră nu serveşte evoluţiei umane?

Din punct de vedere anatomic, dacă vom studia aparatul digestiv uman, cu siguranţă vom constata că el seamănă mai degrabă cu cel al erbivorelor decât cu al carnivorelor. Să fie o simplă întâmplare?

Nu cred. Nimic nu este întâmplător în Creaţie.

Iisus, apostolii Săi, apoi ucenicii ucenicilor Săi şi ulterior, ai apostolilor, toţi Iniţiaţii Şcolilor de iniţiere benefică și constructivă  au fost şi sunt vegetarieni (sau lacto-vegetarieni, în funcţie de nivelul spiritual la care au ajuns), singura carne pe care au folosit-o sau o folosesc (dacă o folosesc) este peştele.

Peştele este folosit urmând pilda lui Iisus şi cele două minuni înfăptuite de către El prin înmulţirea peştilor. Este singurul animal la care evoluţia a stagnat. Mâncându-l, practic îl ajuţi să evolueze.

Cum asta?

Lucrurile se întâmplă la fel ca şi cu un măr, spre exemplu. Dacă vei lua în mână un măr şi-i vei spune simplu: „te mănânc”, vei constata cum aura lui (dacă poţi vedea asta) creşte. Deci... mărul se bucură.

De ce?

Pentru că şi-a terminat misiunea. Misiunea lui este să fie drept hrană. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul peştelui.

Atenţie însă: din rândul acestora nu fac parte şi mamiferele marine sau oceanice, care nu se recomandă a fi folosite drept hrană: balena, rechinul, delfinul, caracatiţa, sepia, caşalotul etc.

Oamenii aflaţi la începutul fazei de evoluţie mentală (oamenii mai primitivi, mai needucaţi, etc) pot mânca şi carne conform celor comunicate de Dumnezeu (Facerea 9:3,4,5) supravieţuitorilor potopului lui Noe.

Însă pentru oamenii aflati in faza superioară de dezvoltare mentală şi mai ales pentru „oamenii solari”, adică pentru cei care se străduiesc şi chiar reuşesc să-şi manifeste corpul subtil solar, alimentaţia carnivoră este contraindicată întrucât aceasta produce energii incompatibile cu cele manifestate de cei amintiţi.

Animalele îşi manifestă corpul mental deci vom găsi în jurul trupului lor câmpul bioenergetic mental. (excepţie face peştele la care manifestarea exterioară a sufletului mental este incipientă şi prin urmare nu vom găsi câmpul bioenergetic al corpului său mental; iată dovada stagnării evoluţiei lor; din acest punct de vedere peștele este ca și o plantă).

Acest lucru le face să aibă anumite trăiri în timpul vieţii, dar şi în momentul morţii, trăiri care produc în matricile şi structurile lor energii şi informaţii malefice, câteodată cu vibraţii extrem de coborâte. Acestea nu pot fi eliminate nici prin fierbere, nici prin foc şi aşa cum am spus, sunt incompatibile pentru oamenii evoluaţi spiritual.

Neconsumând carne nu veţi mai hrăni elemente ale sistemului animal care se găsesc in voi şi astfel, natura voastră inferioară îşi va mări rezistenţa la agresiunile de tip demonic şi se va pune încet, încet în slujba naturii superioare, sub a cărei influenţă va intra.

Tot secretul constă în nivelul vibraţional al alimentelor pe care le consumaţi, iar cele cu vibraţiile cele mai scăzute sunt, în mod clar, produsele de tip animal.

În momentul în care nu veţi mai fi dependenţi de alimentaţia carnivoră veţi înţelege perfect că ea este, din punct de vedere spiritual şi nu numai, distructivă pentru un om mai evoluat (oamul solar, spre exemplu).

În această lume sunt milioane de oameni care trăiesc consumând numai hrană vegetală şi sunt mult mai sănătoşi în raport cu cei care consumă carne.

Trupul omului a fost creat să fie perfect şi este aşa dacă îl folosim urmând Legile lui Dumnezeu. Toate vitaminele, toate energiile necesare întreţinerii sale sunt în hrana de tip vegetal, sunt chiar în el însuşi.

Dacă medicii au îndoieli la ceea ce am spus până acum legat de alimentaţie, le stau la dispoziţie. Mă ofer voluntar pentru toate analizele care doresc să le facă trupului meu (sunt vegetarian în proprție de 80%, asta însemnând că din când în când mai mănânc și produse lactate) şi vor vedea că acesta este adevărul. Un adevăr care nu convine multora, dar… este problema lor.

Să mergem însă acum mai departe cu subiectul nostru...

Respiraţia este o altă sursă de energii pentru trupul uman şi nu numai. Din păcate, puţini oameni ştiu să folosească respiraţia pentru asta, puţini ştiu să respire practic în mod corect.

Dar acesta este un alt subiect pe care nu îl voi dezvolta aici.

Să nu credeţi însă că o hrană de tip material şi o respiraţie corectă rezolvă problema în totalitate sau mai mult, să nu vă imaginaţi că numai asta vă asigură ridicarea gradului de elevarea spirituală.

Nu, este nevoie, în mod esenţial, de practicarea rugăciunii, meditaţiei hristice şi, nu în ultimul rând, manifestarea lui Dumnezeu prin facerea de fapte bune cu ajutorul neprecupeţit al trupului.

În acest fel, energii superioare celor ce se găsesc în hrana de tip material sau celor obţinute în timpul respiraţiei, vă vor putea pătrunde corpul fizic mai uşor, vor fi recepţionate în cantitate mai mare de centrul energetic subtil al trupului şi apoi de matricile şi structurile sale.

Cu cât acest tip de energie va fi asimilată în cantităţi tot mai mari, cu atât nevoia de hrană de tip material se va reduce.

Când trupul nostru (templul) este curat, sufletul şi duhul nostru îşi pot exprima Iubirea în plan exterior.

Dobândim astfel o stare de bine aproape permanentă, o stare de sănătate bună şi foarte bună, cunoaştem mult mai profund bucuria de a trăi fiecare clipă  la maxim, căpătăm tot mai mult, la acest nivel, „asemănarea” cu Dumnezeu.

De vreţi să mergeţi pe calea Iniţierii spirituale, accesaţi..

http://foculsacru.ro/despre-noi/