Sunati la: 0040-743 033 867 Email: office@foculsacru.ro
logo_pad_white
×

Donații și cotizații Fundația Focul Sacru

Fundația Focul Sacru

CIF 28181098

BANCA TRANSILVANIA

RO94BTRLRONCRT0351175601- pentru Lei

RO44BTRLEURCRT0351175601 - pentru Euro

COD SWIFT: BTRLRO22

Focu Sacru


Articole

Nature

Inițierea „Focul Sacru”

Initierea Focul Sacru 2019-05-19 10:51:38

În scopul cunoaşterii și manifestării lui Dumnezeu (Domine Deus, Domnul Zeu, Doamne Zeu) Zamolxe, apoi Zalmoxe, au înțeles să folosească o strategie cât se poate de simplă și în același timp extrem de eficientă, pe care am să o prezint, pe scurt, în continuare.

Ei au plecat de la sintagma de sorginte zamolxiană „Cunoaște-te pe tine însuți și-L vei cunoaște pe Dumnezeu” (Socrate a luat din ea doar prima parte) și au constatat că, în timp, punerea în practică a acesteia îi poate ajuta în mod eficient pe discipolii lor să înțeleagă ce înseamnă „Să facem om după Chipul Nostru, după asemănarea Noastră” (Facerea 1:26).

A ne cunoaște pe noi înșine nu înseamnă doar a ști totul despre noi din perspectiva anatomică, psihologică, a ști totul despre propriul nostru caracter, despre slăbiciunile sau despre potențele noastre. Aceste caracteristici pe care le avem reprezintă doar o mică parte din ceea ce trebuie să aflăm despre noi, pentru a ne putea dezvolta ca Oameni spirituali.

Filozofia inițiatică a cunoaşterii de sine, promovată de cei doi titani ai spiritualității noastre autohtone Zamolxe și Zalmoxe, este întâlnită și în alte curente spirituale, dar niciunul dintre ele nu are o dezvoltare atât de amplă în ceea ce privește acest aspect. În niciunul dintre aceste curente nu veți întâlni această rigurozitate inițiatică profundă, specifică Inițierii zamolxiene/xalmoxiene.

Fundamentul inițiatic al acestei Inițieri a fost Învățătura Iubirii împreună cu elementul ei primordial... Focul Sacru.   

Omul, este o ființă superioară, este cea mai complexă și completă creație a lui Dumnezeu, o existență care, pe lângă trup (pe lângă ceea ce se vede) mai are și o parte energetică, cunoscută până în prezent extrem de puțin.

Despre această parte energetică subtilă puteți afla mai multe urmând cursul de dezvoltare spirituală, desfășurat în cadrul Fundației Focul Sacru, CUNOAȘTE-TE PE TINE ÎNSUȚI! Iar, desăvârșirea cunoașterii ei o puteți realiza parcurgând INIȚIEREA... FOCUL SACRU.

Ioan