Sunati la: 0040-743 033 867 Email: office@foculsacru.ro
logo_pad_white
×

Donații și cotizații Fundația Focul Sacru

Fundația Focul Sacru

CIF 28181098

BANCA TRANSILVANIA

RO94BTRLRONCRT0351175601- pentru Lei

RO44BTRLEURCRT0351175601 - pentru Euro

COD SWIFT: BTRLRO22

Focu Sacru


Articole

Nature

Inițierea „Focul Sacru”

Initierea Focul Sacru 2019-01-31 14:24:42

În scopul cunoaşterii și manifestării lui Dumnezeu (îi spuneau Domine Deus, Domnul Zeu, Doamne Zeu) Zamolxe, apoi Zalmoxe, au înțeles să folosească o strategie cât se poate de simplă și în același timp extrem de eficientă, pe care am să o prezint în continuare.

Ei au plecat de la sintagma de sorginte zamolxiană „Cunoaște-te pe tine însuți și-L vei cunoaște pe Dumnezeu” (Socrate a luat din ea doar prima parte) și au constatat că, în timp, punerea în practică a acesteia îi poate ajuta în mod eficient pe discipolii lor să înțeleagă ce a vrut să spună Unicul Creator, a tuturor celor văzute și nevăzute, atunci când a zis: 

„Să facem om după Chipul Nostru, după asemănarea Noastră” (Facerea 1:26).

A vă cunoaște pe noi înșivă nu înseamnă doar a ști totul despre voi din perspectiva anatomică, psihologică, a ști totul despre propriul vostru caracter, despre slăbiciunile sau despre potențele voastre. Aceste caracteristici pe care le aveți reprezintă doar o mică parte din ceea ce trebuie să aflați despre voi, pentru a vă dezvolta ca Oameni spirituali.

Adevărata cunoaștere de sine înseamnă a intra în comuniune, printr-un act de Iubire, cu duhul tău, a-ti regăsi propria Divinitate, a o cunoaște și a conștientiza că ești o mică părticică de Dumnezeu, că ești copilul Lui și-I aparții în totalitate. 

Sunteți creați după Chipul lui Dumnezeu, iar dobândirea asemănării cu El o realizați, într-un timp mai scurt, prin Inițiere. 
Sunteți perfecți din sub aspectul Chipului, dar imperfecți sub aspectul asemănării. 

Iar ea, asemănarea, o veți obține, așa după cum am spus ceva mai devreme, numai prin multă strădanie în direcția cunoaşterii și manifestării Iubirii, în fapt, a manifestării constante a Calităților Dumnezeiești.

Această filozofie a cunoaşterii de sine este întâlnită și în alte curente spirituale, dar la nici unul dintre ele nu veți găsi o dezvoltare atât de amplă în ceea ce privește cunoașterea Chipului lui Dumnezeu, la nici unul nu veți întâlni această rigurozitate inițiatică specifică Inițierii promovate de Zamolxe și ridicată, așa după cum am spus, pe o treaptă superioară de manifestare de către Zalmoxe.

Inițierea zamolxiană constituie rădăcina arborelui spiritual planetar, iar fundamentul său inițiatic a fost întotdeauna... Focul Sacru.    

Omul, este o ființă superioară, este cea mai complexă și completă creație a lui Dumnezeu, o existență care, pe lângă trup (pe lângă ceea ce se vede) mai are și o parte energetică, cunoscută până în prezent extrem de puțin. 
Despre ea, veți afla mai multe pe parcursul Inițierii la porțile căreia tocmai ați bătut: Inițierea Focul Sacru.

Ioan